WFC PC Gamepad Troubles

Discussion in 'Transformers Video Game Discussion' started by Nemisispath, Aug 21, 2011.

  1. Nemisispath

    Nemisispath My username sucks

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Posts:
    423
    Trophy Points:
    107
    Location:
    Ohio
    Likes:
    +89
    I recently bought a P880 Dual Analog gamepad, but when I played WFC the controls were messed up. Is there anyway I can fix this problem? When i looked it up, it seems as though this is a common problem.
     
  2. Nemisispath

    Nemisispath My username sucks

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Posts:
    423
    Trophy Points:
    107
    Location:
    Ohio
    Likes:
    +89
    Bump
     
  3. TFXProtector

    TFXProtector Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Posts:
    8,556
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    247
    Likes:
    +1,283
    Google xpadder.

    It'll allow you to remap the keys to what you want. It'll let WFC think you're using the keyboard and mouse to control the game but you're actually using the controller. The program will allow you to map the keyboard keys to the buttons and joysticks.

    Once it's programmed, you just need to start it and leave it running before you start WFC.

    I have the XBox 360 controller and it automatically mapped the keys for me. No problem. Might want to consider getting one of those. You can get a no name at Wal-Mart for around $25.00
     
  4. Nemisispath

    Nemisispath My username sucks

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Posts:
    423
    Trophy Points:
    107
    Location:
    Ohio
    Likes:
    +89
    I cant use it, it has to be solution that wont cost me anything.
     
  5. TFXProtector

    TFXProtector Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Posts:
    8,556
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    247
    Likes:
    +1,283
  6. Nemisispath

    Nemisispath My username sucks

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Posts:
    423
    Trophy Points:
    107
    Location:
    Ohio
    Likes:
    +89
    i tried them already, they wont work for windows 7.
     
  7. TFXProtector

    TFXProtector Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Posts:
    8,556
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    247
    Likes:
    +1,283
    Right click on xpadder's icon. A menu will appear. In the menu, select properties. A dialog box will appear and you'll need to select the Compatibility tab. Inside, you'll see a drop down box. Click the check box and the box will open. Select Windows XP (doesn't matter which Service Pack), then click apply and close all of the boxes.

    It should run just fine after that. Didn't give me any troubles.
     

Share This Page