PS3 Surround Sound System Help?

Discussion in 'Video Games and Technology' started by flamingunicron, Nov 7, 2009.

  1. flamingunicron

    flamingunicron Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    1,753
    News Credits:
    17
    Trophy Points:
    177
    Likes:
    +18
    Hey Guys,

    I just got a PS3 Slim, but I'm having surround sound issues.

    Currently there is an HDMI cable from my PS3 to the Harmon/Kardon AVR 146 and an HDMI from the Harmon/Kardon to my TV. Now sound comes out of the TV fine, but it doesn't come out of the surround sound system. Anyone have any ideas on how to fix it?

    Thanks!
     
  2. Erector

    Erector I ruined the Hall of Fame

    Joined:
    May 1, 2007
    Posts:
    11,052
    News Credits:
    21
    Trophy Points:
    217
    Likes:
    +21
    Do it in the pooper.

    On a serious note - have you got an optical / coaxial linked from your audio out on the TV to the audio in on the Harmon/Kardon (I assume this is your surround sound amp)?
     
  3. flamingunicron

    flamingunicron Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    1,753
    News Credits:
    17
    Trophy Points:
    177
    Likes:
    +18
    No just an HDMI Cable. should i put an optical cable?
     
  4. Erector

    Erector I ruined the Hall of Fame

    Joined:
    May 1, 2007
    Posts:
    11,052
    News Credits:
    21
    Trophy Points:
    217
    Likes:
    +21
    With my setup at least, and I believe this is the same for all, you have the PS3 plugging into your amp, then the amp into the TV (all via HDMI) but then you need to connect the TV into the amp via its audio output. Otherwise there's no audio entering the amp for it to send out via surround, aye?
     
  5. flamingunicron

    flamingunicron Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    1,753
    News Credits:
    17
    Trophy Points:
    177
    Likes:
    +18
    Ok I'll try that, i assumed that the sound split up from the first HDMI for the PS3 but I guess I have to loop it back?

    Thanks.
     
  6. Angelwave

    Angelwave Physical Maintenance.....

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Posts:
    6,043
    News Credits:
    3
    Trophy Points:
    191
    Likes:
    +4
    I just got my PS3 slim this past Tuesday. Below is my setup:

    Phillips Home Theater connected via HDMI to TV.
    PS3 connected via HDMI to TV.

    My surround comes in thru home theater just fine. However my home theater does have a TV mode that just sends the Audio out from where ever the source is from (Cable, Consoles, etc).

    Does your system also have this mode?
     
  7. flamingunicron

    flamingunicron Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    1,753
    News Credits:
    17
    Trophy Points:
    177
    Likes:
    +18
    Added the optical cable fix the problem right up. Thanks guys.
     
  8. ChldsPlay

    ChldsPlay Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2006
    Posts:
    2,071
    Trophy Points:
    186
    Likes:
    +0
    You shouldn't need the optical cable. You have to make sure your settings on the PS3 are set correctly for the right type of audio output though.

    If you're going to use the optical though, I'd just go from the PS3 to the receiver, not all the way through the TV and back again.
     

Share This Page