I cant figure out how to get the sega CD to work

Discussion in 'Video Games and Technology' started by Mike, Oct 1, 2006.

  1. Mike

    Mike Banned

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Posts:
    7,738
    Trophy Points:
    211
    Likes:
    +0
    Ebay:
    I have a sega CD system here, its the genesis sitting ontop a large add on top of the sega CD

    I have two power adapters, an RF switch, but can't get the CD part to work, there's like, no buttons to turn the cd part on that I can find

    am I missing a part?
     
  2. McBradders

    McBradders James Franco Club! Moderator

    Joined:
    Sep 17, 2002
    Posts:
    34,131
    Trophy Points:
    286
    Likes:
    +0
    Is it connected to the Genesis?
     
  3. Mike

    Mike Banned

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Posts:
    7,738
    Trophy Points:
    211
    Likes:
    +0
    Ebay:
    here is what I have

    [​IMG]

    do I need a cable that goes from the bottem part to the top part? I tried looking around for instructions but couldn't find any :( 

    its my girlfriends sega, and she wants to play willy beamish, but we can't figure out how to make it work, she doesn't remember how either

    we can play hockey just fine :p  but we'd like to get the CD part working
     
  4. Mike

    Mike Banned

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Posts:
    7,738
    Trophy Points:
    211
    Likes:
    +0
    Ebay:
    oh I got it!

    you have to take the cartridge OUT of the other system before the CD part kicks in.. I guess that makes sense lol

    thanks anyways :p 
     
  5. Sol Fury

    Sol Fury The British Butcher Administrator News Staff

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    35,576
    News Credits:
    4
    Trophy Points:
    317
    Likes:
    +34
    Facebook:
    Instagram:
    I'll run it by my brother if I can catch up to him. He's an expert with these things.

    According to him, all you need is to pop off the panel on the right hand side (where it attaches to the Mega CD) and plug the two in on those ports. You also need both power supplies attached and on. That's all, no other cables according to him. I know his works (boy does it ever work!) and I think his is the same setup. Not sure if he's got the other Mega CD, but they aren't that different, though.

    Hope you get it working.
     
  6. Mike

    Mike Banned

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Posts:
    7,738
    Trophy Points:
    211
    Likes:
    +0
    Ebay:
    yep I got it working :)  I was playing sonic CD

    but now we can't find willy beamish lol :( 
     
  7. rattrap007

    rattrap007 Insert witty comment here TFW2005 Supporter

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Posts:
    14,880
    News Credits:
    6
    Trophy Points:
    297
    Likes:
    +36
    oh and the shiney part of the cd goes face down... :D 
     
  8. TSFC

    TSFC Banned

    Joined:
    Aug 29, 2002
    Posts:
    1,181
    Trophy Points:
    161
    Likes:
    +0
    Oh.
    Oh.
    Snap.
     
  9. ckhtiger

    ckhtiger old skool fool

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Posts:
    6,318
    Trophy Points:
    232
    Likes:
    +3
    yay for sonic cd!
     
  10. TSFC

    TSFC Banned

    Joined:
    Aug 29, 2002
    Posts:
    1,181
    Trophy Points:
    161
    Likes:
    +0
    *cries* I miss my SegaCD, Genesis, and 32X. I also miss my Saturn. I want to go back in time and kick my own ass. Always looking for a better deal when I was younger. Idiot.
     
  11. Triformis

    Triformis Insecticon Fanatic TFW2005 Supporter

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Posts:
    4,659
    Trophy Points:
    231
    Likes:
    +0
    Willy Beamish! I always wanted to play that game and I don't really know why...I recall reading a long review of it with a walkthrough and it sounded amusing in a weird way, hope you find it!
     

Share This Page