How to connect a Cisco 2100 Cable Modem to a Playstation 3?

Discussion in 'Video Games and Technology' started by OmarJT82, Jul 10, 2012.

  1. OmarJT82

    OmarJT82 Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2007
    Posts:
    4,572
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    237
    Location:
    San Antonio, Texas
    Likes:
    +134
    Can anybody please tell me how and what I need to correctly connect a Cisco 2100 Cable Modem from Time Warner Cable to a 60GB PlayStation 3?

    I need to connect the console to the Internet in order for it to receive updates and access the PlayStation Network.

    Or do I need a wireless router?
     
  2. Computron34

    Computron34 Butt + Hurt = TF Fans

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Posts:
    3,656
    News Credits:
    12
    Trophy Points:
    212
    Location:
    Waco, TX
    Likes:
    +37
    Ebay:
    Twitter:
    You mean other than using an ethernet cord?
     
  3. OmarJT82

    OmarJT82 Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2007
    Posts:
    4,572
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    237
    Location:
    San Antonio, Texas
    Likes:
    +134
    What kind/type of ethernet cord? :confused: 
     
  4. Computron34

    Computron34 Butt + Hurt = TF Fans

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Posts:
    3,656
    News Credits:
    12
    Trophy Points:
    212
    Location:
    Waco, TX
    Likes:
    +37
    Ebay:
    Twitter:
  5. Recall

    Recall Player Select

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    6,128
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    211
    Likes:
    +2
    Ethernet cables all have the same ends/plugs. Thats what makes them ethernet cables.

    Maybe youtube could offer a more detailed walkthrough.
     
    Last edited: Jul 10, 2012
  6. Zathras

    Zathras Vive le Quebec Libre

    Joined:
    Nov 8, 2002
    Posts:
    1,901
    Trophy Points:
    182
    Likes:
    +39
    Will you have other devices connected to the internet other than your PS3? Like a PC?

    If so, if you only have a Modem and not a router / modem combo. Then yes i Suggest getting a router

    Wireless or not depends on your setup
     
  7. OmarJT82

    OmarJT82 Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2007
    Posts:
    4,572
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    237
    Location:
    San Antonio, Texas
    Likes:
    +134
  8. Recall

    Recall Player Select

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    6,128
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    211
    Likes:
    +2
    Then just go through the wireless set up you don't need to add anything just because it's a ps3.
     
  9. Cavshock

    Cavshock Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2009
    Posts:
    1,006
    Trophy Points:
    126
    Likes:
    +0
    At first read I thought this guy was trying to use CRISCO. Think its time to stop drinking.

    Chuck
     
  10. elizasteave

    elizasteave Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Posts:
    98
    Trophy Points:
    46
    Likes:
    +0
    Even I would also suggest for the same thing. If the internet is to be attached with the laptop and not the PC then a wireless set up would be better which would connect all the other devices.
     
  11. OmarJT82

    OmarJT82 Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2007
    Posts:
    4,572
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    237
    Location:
    San Antonio, Texas
    Likes:
    +134
    Or maybe you need Hooked on Phonics! :D 
     
  12. Computron34

    Computron34 Butt + Hurt = TF Fans

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Posts:
    3,656
    News Credits:
    12
    Trophy Points:
    212
    Location:
    Waco, TX
    Likes:
    +37
    Ebay:
    Twitter:
    Nothing. Just giving you an example of what the connection on the Ethernet cords would look like.
     
  13. OmarJT82

    OmarJT82 Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2007
    Posts:
    4,572
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    237
    Location:
    San Antonio, Texas
    Likes:
    +134
    Would a Belkin Wireless G USB Network Adapter connected to the modem via a USB A Female to Type B Male Adapter work?
    [​IMG][​IMG]
     

Share This Page