Evil Autobots?

Discussion in 'Transformers Video Game Discussion' started by Deadend, Jul 2, 2010.

  1. Deadend

    Deadend Overloaded Spark

    Joined:
    Aug 3, 2003
    Posts:
    3,342
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    222
    Likes:
    +57
    So I was playing wfc a few minutes ago. And I saw something odd.

    I was on the autobot side for conquest. And Optimus chasis was a decepticon. I tried to get as many screenies as I could of it, which are on my profile. But here's the best one I could get mid fight too.

    [​IMG]

    More can be found of this oddity (prime mode maybe?) on my profile at DeadEnd's Screenshots - Xfire

    A decepticon was using the chasis, I tried to get some screenies in the truck alt too, but you know how it is while under fire.
     

    Attached Files:

  2. I_Cross_I

    I_Cross_I Active Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Posts:
    26
    Trophy Points:
    36
    Likes:
    +0
    I'm going to take a guess and this is a PC mod for the game. If its not PC then I got no clue.
     
  3. Deadend

    Deadend Overloaded Spark

    Joined:
    Aug 3, 2003
    Posts:
    3,342
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    222
    Likes:
    +57
    PC mods generally mean another has to have it for it to work.

    And no mods are available that I'm aware of.
     
  4. SPLIT LIP

    SPLIT LIP Dry built

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Posts:
    66,400
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    407
    Location:
    agile house
    Likes:
    +909
    No, it's not a PC mod. And he's not on the Decepticon's team.

    Sometimes (this happened tonight with me and my XBL friend) it loads you into a game and doesn't put you on a team. I guess it defaults you to autobot chassis but you're still on you're own team, so to speak.

    This happened to both me and my friend, if you bring up the roster it shows your name in blue below the teams. No kills or points you get count towards the actual Autobot team.

    It's a weird glitch.
     
  5. Deadend

    Deadend Overloaded Spark

    Joined:
    Aug 3, 2003
    Posts:
    3,342
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    222
    Likes:
    +57
    He wasn't an autobot though. He killed me a bunch of times. And his points were counting to the decepticons. He kept taking over conquest spots for the decepticons and spawning with them.

    That's what made it hard getting screenies of him, while I'm trying to get screenshots of him, he's killing me.

    And yeah, this is the pc version.
     
  6. SPLIT LIP

    SPLIT LIP Dry built

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Posts:
    66,400
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    407
    Location:
    agile house
    Likes:
    +909
    It's just a glitch. No modding, no hacking, no unlockable feature.

    I just assumed the no points thing. On my screen, the actual counter didn't move, (for either team, despite them constantly capping posts) but I could still cap posts. They came up Autobot.
     
  7. Deadend

    Deadend Overloaded Spark

    Joined:
    Aug 3, 2003
    Posts:
    3,342
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    222
    Likes:
    +57
    His were coming up decepticon. Not autobot though. And his points were counting. (He was the one capturing and killing us, while we were trying to keep our posts. Then we'd have to retake it from him.)

    Has anyone reached prime mode to see what it does? I'm not discounting glitches, but from the sounds of it, this doesn't fit with the glitch considering where he spawned, his points counting, and more weirdness like Decepticons healing him and not killing him by friendly fire.
     
  8. PaladinVance

    PaladinVance Watch your step. TFW2005 Supporter

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Posts:
    2,992
    Trophy Points:
    197
    Likes:
    +1
    had this happen in a Conquest match earlier. From the score card it was 2 vs 2, with about 3 spectators (kept dropping, new joining) But at one point I noticed one of the Spectator's name show up as on a 3 kill streak.

    *EDIT* Just remembered, sometimes, when someone would cap a point, it would turn neutral, I'm assuming this was from the 'spectators' .
     
  9. Deadend

    Deadend Overloaded Spark

    Joined:
    Aug 3, 2003
    Posts:
    3,342
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    222
    Likes:
    +57
    That's probably the glitch then, we didn't have any spectators. Maybe it's a different kind of glitch but it's weird that it doesn't match up to what happened with you guys.

    I've seen the neautral captures before though, the white borders. His were going purple.
     
  10. Frans42000

    Frans42000 Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Posts:
    75
    Trophy Points:
    46
    Likes:
    +0
    I have seen this too.

    I am convinced it was a lag induced glitch.
     
  11. Skyjack

    Skyjack Well-Known Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Posts:
    198
    Trophy Points:
    56
    Likes:
    +0
    happens on the BOX too, I have seen this atleast 3 times this week.
     

Share This Page