Customs: Airbrushing help, problem with paint spatter

Discussion in 'Creative General Discussion' started by PorkChopKB, Jul 9, 2010.

  1. PorkChopKB

    PorkChopKB Bay Harbor Butcher

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    2,075
    News Credits:
    1
    Trophy Points:
    151
    Likes:
    +1
    I have a newer dual action airbrush, and an old crappy one. with both of them I am getting paint sputtering out when painting. I have never had this happen before. I am using tamiya acrylic paint thinned with tamiya thinner. no matter how thick or thin I make it, it is doing it. I shake up the paint very well before I thin it out and after. I have cleaned the airbrushes very well (taking them apart) and everything.

    could the paint be bad? didn't have this problem a few months back with a different color.

    thanks for the help,
    Ken
     
  2. OMEGAPRIME1983

    OMEGAPRIME1983 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Posts:
    12,305
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    277
    Likes:
    +55
    Ebay:
    It could just be the color of that paint to Ken. Also, you probably did, but have you checked the pressure from the compressor bro??
     
  3. PorkChopKB

    PorkChopKB Bay Harbor Butcher

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    2,075
    News Credits:
    1
    Trophy Points:
    151
    Likes:
    +1
    yep... the air pressure is fine. I am thinking it is just the paint. weird though.

    anyone else?
     
  4. OMEGAPRIME1983

    OMEGAPRIME1983 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Posts:
    12,305
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    277
    Likes:
    +55
    Ebay:
    Try thinning it down a little further?? Other than that I don't have any idea
     

Share This Page