413 entity too large?

Discussion in 'TFW2005 Tech Support' started by Megatron31, Oct 18, 2011.

  1. Megatron31

    Megatron31 I Belong to Nobody!

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Posts:
    9,487
    Trophy Points:
    262
    Likes:
    +166
    Ebay:
    was trying to upload a photo or too and i keep getting this error but i dont think i am anywhere near the size liimits?

    file size is 1.09 MB and is a jpg image
     
  2. Joe Moore

    Joe Moore Is Not Jim... Administrator

    Joined:
    Apr 6, 2003
    Posts:
    14,474
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    262
    Likes:
    +7
    Ebay:
    Twitter:
    Do you happen to have the image dimensions available?
     
  3. Megatron31

    Megatron31 I Belong to Nobody!

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Posts:
    9,487
    Trophy Points:
    262
    Likes:
    +166
    Ebay:
    i will post that info when i get off work.
     
  4. Joe Moore

    Joe Moore Is Not Jim... Administrator

    Joined:
    Apr 6, 2003
    Posts:
    14,474
    News Credits:
    2
    Trophy Points:
    262
    Likes:
    +7
    Ebay:
    Twitter:
    Ok, thanks.
     
  5. Megatron31

    Megatron31 I Belong to Nobody!

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Posts:
    9,487
    Trophy Points:
    262
    Likes:
    +166
    Ebay:
    2592x1936

    its obviously something with the three pics i took but i dont know what as i tried to upload an older photo from teh same camare which is a smidge smaller in pixles and file size and it worked

    it just wont let me upload the three current ones for some reason
     
    Last edited: Oct 18, 2011
  6. Tony_Bacala

    Tony_Bacala Car Robots Professional Administrator

    Joined:
    Apr 20, 2000
    Posts:
    11,980
    News Credits:
    5
    Trophy Points:
    2,372
    Location:
    Illadelph
    Likes:
    +760
    Ebay:
    Facebook:
    Twitter:
    Google+:
    Instagram:
    Flickr:
    YouTube:
    Did you get this message when you tried to upload 1 image, or all 3 at one time?

    As you may have seen, we've adjusted some server software and it's possible this is another side affect.

    Also - that is a very large file, dimensions wise. I'd suggest resizing before uploading. You can use a program like this to do so easily - FastStone Photo Resizer - Powerful Image Converter/Resizer

    But, we will look into the problem further as well.
     
  7. Megatron31

    Megatron31 I Belong to Nobody!

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Posts:
    9,487
    Trophy Points:
    262
    Likes:
    +166
    Ebay:
    i tried it both ways and got the message when i uploaded just one as well

    but just for reference the older one it woudl let me upload 2592x1936 pixels
    1.01 MB

    thanks for the link
     
    Last edited: Oct 18, 2011
  8. Tony_Bacala

    Tony_Bacala Car Robots Professional Administrator

    Joined:
    Apr 20, 2000
    Posts:
    11,980
    News Credits:
    5
    Trophy Points:
    2,372
    Location:
    Illadelph
    Likes:
    +760
    Ebay:
    Facebook:
    Twitter:
    Google+:
    Instagram:
    Flickr:
    YouTube:
    I believe the problem is filesize here, not dimensions. Settings on max file size allowed to be uploaded changed with the new software, apparently your new pics are a little bigger and therefore triggering the error. I just got one myself, so it's not just you.

    RE: Dimensions - I was just saying in general, a resize of dimensions/jpeg quality using that program could reduce that image down to 100/200 kb or less. Good for you if you host things online with limited account space, less upload time for you, and easier on server like ours. Just a good habit overall. However, that is up to you.
     
  9. Megatron31

    Megatron31 I Belong to Nobody!

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Posts:
    9,487
    Trophy Points:
    262
    Likes:
    +166
    Ebay:
    yeah i downloaded the program you sent me, and it let me upload them after the shrink. thanks for hlep and the heads up
     

Share This Page